Βασιλική Νίκα

Ιστορίες και τραγούδια από μία μουσικό του δρόμου

Home » Εμπιστοσύνη

Εμπιστοσύνη

Σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας έπαιζα στην πλατεία της Καισαριανής κάθε Κυριακή απόγευμα.
Πάντα ερχόταν αυτή η γυναίκα με τη φροντίστριά της. Καθόταν καμία ώρα και κάποια στιγμή με πλησίαζε και μου ζητούσε να τραγουδήσω το “Μην το ρωτάς τον ουρανό”.
Μια Κυριακή είχε χάλια καιρό, ήμουν κι εγώ χάλια, δεν είχα καθόλου όρεξη να τραγουδήσω. Στη σκέψη όμως ότι ίσως να απογοητευόταν αν δε με έβρισκε, έκανα ένα κουράγιο και πήγα.
Όταν ήρθε, με πλησίασε και μου είπε “Για σένα ήρθα σήμερα”
“Κι εγώ για σένα ήρθα” της είπα.

Στο βίντεο ακούγεται το μη μιλάς άλλο για αγάπη

Υ.Γ. Αγαπημένη μου φίλη, σχολίασε όταν δημοσίευσα αυτή την ιστορία στο fb, ότι μια ανάλογη ιστορία περιγράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ στο Ιστορίες του κ. Κόυνερ.
Το αναζήτησα και το παραθέτω

Εμπιστοσύνη

Ο κ. Κ που υποστήριζε την τάξη στις ανθρώπινες σχέσεις πέρασε όλη του τη ζωή μέσα σε αγώνες. Κάποτε έμπλεξε πάλι σε μια ανάποδη υπόθεση που τον ανάγκαζε να συναντάει νύχτα ένα σωρό ανθρώπους που βρίσκονταν μακριά ο ένας από τον άλλο. Επειδή έλαχε να ‘ναι και άρρωστος παρακάλεσε κάποιον φίλο να του δανείσει το πανωφόρι του. Εκείνος του το υποσχέθηκε, αν και για να το κάνει αυτό χρειάστηκε να ακυρώσει μια μικρή συνάντηση που είχε. Κοντά στο βράδυ όμως, τα πράγματα χειροτέρεψαν τόσο που οι συναντήσεις δεν ωφελούσαν πια σε τίποτα και χρειάζονταν άλλες ενέργειες. Ωστόσο, μολονότι δεν του περίσσευε καθόλου χρόνος, ο κ. Κ. έτρεξε να παραλάβει το πανωφόρι που του ήταν πια άχρηστο, μόνο και μόνο για να κρατήσει το λόγο του.

Name of author

Name: vaso