Βασιλική Νίκα

Ιστορίες και τραγούδια από μία μουσικό του δρόμου

Home » La Lega

La Lega

1976

La Lega

Ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης τραγουδάει στην μπουάτ Λημέρι, όπου βρέθηκα με μια παρέα εικοσάρηδων (ευχαριστώ Γιώργο). Έχει στο ρεπερτόριό του αρκετά ιταλικά επαναστατικά τραγούδια.

Φάγαμε τον κόσμο να τα βρούμε. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τον κόσμο αλλά χρειαζόμαστε “εργαλεία”. Σα να τη βλέπω μπροστά μου την κασέτα (εσείς τη βλέπετε αριστερά από το κείμενο αν είστε σε laptop, λίγο πιο πάνω αν είστε με κινητό). Πέρα από τα πολύ γνωστά Bandiera Rossa, Bella Ciao υπήρχε και το τρίτο κομμάτι της πρώτης πλευράς. Ori-ori-ora (la lega) Είχα μόλις αρχίσει να παίζω κιθάρα. Από ρε ματζόρε το πάλευα.

1980 φεύγα

Οι σύντροφοι λακίσαν

1990 φεύγα

Οι έρωτες ξεφτίσαν

2018

Μετά από χρόνια “χωρισμού” με τη μουσική, αποφασίζουμε από κοινού να κάνουμε μια νέα προσπάθεια. Άντε ξανά μανά μάθε προγράμματα παρτιτούρας και επεξεργασίας ήχου (ευχαριστώ Άγγελε). Κάτι καινούριες συνθέσεις, κάτι σκαλίσματα στα παλιά. Μια πρώτη επαφή με μουσική στο δρόμο, όνειρο ζωής (ευχαριστώ Σπύρο 1)

2020

Σταθερά πλέον μουσική στο δρόμο, δύο άτομα, κιθάρες φωνές (ευχαριστώ Ραφαέλλα). Θησείο, Καισαριανή, Εξάρχεια.
Βγήκα από το σπίτι μου τους πρώτους μήνες τής καραντίνας μετά από πολλά χρόνια καραντίνας.

2021

Αποφασίζω να κάνω ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό μου. Ένα μουσικό άλμπουμ με τραγούδια που αγαπώ. Χαμηλό bugget, μια φωνή, μια κιθάρα (ευχαριστώ Σπύρο 2).

Μουσική στο δρόμο, μόνη πλέον αλλά με μεγάλη στήριξη τις πρώτες φορές (ευχαριστώ Φραντζέσκα)

Δύο κορίτσια που με βρίσκουν στο δρόμο, με ενημερώνουν για την ύπαρξη της Ανοιχτής Ορχήστρας. Πρόβες:
Κυριακές στου Φιλοπάππου

Πήγα μετά από μερικές εβδομάδες (ευχαριστώ κορίτσια)
Μια σπιθούλα τρεμοπαίζει...

2022

Η Φραντζέσκα στέλνει “Καληνύχτα Κεμάλ” στο chat της Περσεφόνης και παίρνει την απάντηση “Ο κόσμος αυτός σίγουρα θα αλλάξει” (ευχαριστώ Κατερίνα)
Ο αγαπημένος μου Αλέξανδρος, δέχεται με χαρά να σκηνοθετήσει όλα τα τραγούδια του άλμπουμ. Νομίζω ότι δεν άκουσε καλά που του είπα δυο – τρία τραγούδια και είχα λόγους να μην το ξεκαθαρίσω στη συνέχεια. Φτιάχνεται σιγά – σιγά μια ιστορία από τα 13 μέχρι στιγμής τραγούδια. Για τις ανάγκες τον βίντεο κάνουμε ένα ταξίδι στα μέρη των γονιών μου.
Μια μέρα μετά την επιστροφή μας του στέλνω τους στίχους του La Lega.
Μέσα στο επόμενο δίμηνο, οργανώνεται live ηχογράφηση και βιντεοσκόπηση και ιδού:

Name of author

Name: vaso

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *